4 Kasım 2020 Çarşamba

Kıymalı Nohut Yemeği- Düdüklüde Pişirilmiş Tarifi

 

Kıymalı Nohut Yemeği- Düdüklüde Pişirilmiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı ceviz yağı
  • 2 su bardağı suda bekletilmiş nohut
  • 7 adet arpacık soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet dolmalık biber
  • 1 adet şeker domates
  • 150-200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Sıcak su

Kıymalı Nohut Yemeği- Düdüklüde Pişirilmiş Tarifi Yapılışı

  1. Sabahtan nohutlar kaynamış suda yaklaşık en az 4 saat bekletilir.
  2. Su biraz soğuyunca tekrar nohutları kaynamış suya alıyoruz. Böylelikle nohutların şişme süresini kısaltıyoruz.
  3. Düdüklü tenceremize yağımızı ve kıymamızı alıyoruz. Kavuruyoruz.
  4. Ardından soğan ve biberlerimizi ekliyoruz.
  5. Harcımız iyice kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz.
  6. 2 dk daha salça kokusu yayılana kadar ateşte karıştırıyoruz.
  7. Nohutlarımızı ve sarımsaklarımızı tencereye ekleyip harcımızı homojen bir şekilde 2 dk kadar kavuruyoruz.
  8. Sıcak suyumuzu, tuzumuzu, pulbiberimizi ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
  9. 35-40 dk kadar ateşte pişiriyoruz.
  10. Bu süre sonunda ocağın altını kapatıyoruz.
  11. Düdüklü tenceremizin havasını dikkatli bir şekilde aldıktan sonra tabaklamayı yaparak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder