Kıymasız Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
- 10 adet biber
- 1 adet büyük soğan
- 7 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harcı için)
Kıymasız Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Tavaya 1 su bardağı yağımızı alalım kızdıralım patlıcanların saplarını kesip çatal ile 3 yerinden batıralım ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım .
- Kağıt havlu üzerine koyalım ve yine kağıt havlu ile üzerlerine hafiften bastırıp fazla yağını alalım.
- Başka bir tavaya 4 kaşık yağı alalım içine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edelim sarımsakları kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
- Onlar kavrulurken domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım kavrulan sağan ve biberin üzerine ilave edelim tuz ve baharatları ve salçayı ilave edip kaşık arkası ile ezerek suyunu çekene kadar pişirelim.
- Yağlanmış tepsiye patlıcanları koyalım bıçak yardımı ile boyuna ikiye karınlarını açalım ve iç harcını koyalım .
- 200 derece ısıtılmış fırına verelim üstleri kızarıncaya dek pişirelim.
- İsteğe bağlı üzerlerine biber ve domates ilave edip fırına verebilirsiniz. Kıymalı karnıyarığa son.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder