3 Kasım 2020 Salı

Kıymasız Karnıyarık Tarifi

 

Kıymasız Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
  • 10 adet biber
  • 1 adet büyük soğan
  • 7 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harcı için)

Kıymasız Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Tavaya 1 su bardağı yağımızı alalım kızdıralım patlıcanların saplarını kesip çatal ile 3 yerinden batıralım ve kızgın yağda arkalı önlü kızartalım .
  2. Kağıt havlu üzerine koyalım ve yine kağıt havlu ile üzerlerine hafiften bastırıp fazla yağını alalım.
  3. Başka bir tavaya 4 kaşık yağı alalım içine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edelim sarımsakları kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
  4. Onlar kavrulurken domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım kavrulan sağan ve biberin üzerine ilave edelim tuz ve baharatları ve salçayı ilave edip kaşık arkası ile ezerek suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Yağlanmış tepsiye patlıcanları koyalım bıçak yardımı ile boyuna ikiye karınlarını açalım ve iç harcını koyalım .
  6. 200 derece ısıtılmış fırına verelim üstleri kızarıncaya dek pişirelim.
  7. İsteğe bağlı üzerlerine biber ve domates ilave edip fırına verebilirsiniz. Kıymalı karnıyarığa son.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder