5 Kasım 2020 Perşembe

Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Mor Lahana Turşusu  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-1, 5 kg kadar mor lahana
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı sirke (beyaz, elma veya üzüm farketmez)

Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı


  1. Mor lahanaları yıkayıp 4 e bölelim.
  2. İnce ince doğrayalım.
  3. Büyükçe bir kabın içerisine doğradığımız lahanaları koyalım.
  4. Tuz ve limon suyunu lahanaların üzerine ekleyip, ovalaya ovalaya lahanaları yumuşatalım. 2-3 dakika kadar ovalasak yeterli olacaktır.
  5. Yumuşayan lahanaları, kavanozlara dolduralım. Bastıra bastıra sımsıkı olacak şekilde hepsini dolduralım.
  6. Sirke ve suyu bir sürahide karıştırıp, kavanozlara dökelim.
  7. Lahanaların üzerine gelecek şekilde sirkeli suyu iyice dolduralım.
  8. Kapaklarını kapatalım ve serin yerde mümkünse dolapta muhafaza edelim.
  9. Ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz.

Deneyenlere afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder