Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1-1, 5 kg kadar mor lahana
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek limonun suyu
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı sirke (beyaz, elma veya üzüm farketmez)
Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı
- Mor lahanaları yıkayıp 4 e bölelim.
- İnce ince doğrayalım.
- Büyükçe bir kabın içerisine doğradığımız lahanaları koyalım.
- Tuz ve limon suyunu lahanaların üzerine ekleyip, ovalaya ovalaya lahanaları yumuşatalım. 2-3 dakika kadar ovalasak yeterli olacaktır.
- Yumuşayan lahanaları, kavanozlara dolduralım. Bastıra bastıra sımsıkı olacak şekilde hepsini dolduralım.
- Sirke ve suyu bir sürahide karıştırıp, kavanozlara dökelim.
- Lahanaların üzerine gelecek şekilde sirkeli suyu iyice dolduralım.
- Kapaklarını kapatalım ve serin yerde mümkünse dolapta muhafaza edelim.
- Ertesi gün kullanmaya başlayabilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder