İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket irmik (500 gr)
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi Yapılışı
- Geniş bir tavaya yağlarımızı koyuyoruz.
- Üzerine irmik ve unumuzu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırıp rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Ayrı bir kapta şekerle suyu karıştırıp eritiyoruz. (şerbeti kaynatmıyoruz).
- Kavrulan irmiğe şerbetimizi dikkatlice döküyoruz.
- Helva kıvamına gelene kadar dikkatlice karıştırıyoruz.
- Uygun bir borcama döküp üzerini isteğe göre antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslüyoruz.
- Lokum kıvamında çok lezzetli bir tarif deneyeceklere. Afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder