5 Kasım 2020 Perşembe

İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi

 

İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket irmik (500 gr)
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

İrmik Helvası (Tam Kıvamlı) Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir tavaya yağlarımızı koyuyoruz.
  2. Üzerine irmik ve unumuzu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırıp rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Ayrı bir kapta şekerle suyu karıştırıp eritiyoruz. (şerbeti kaynatmıyoruz).
  4. Kavrulan irmiğe şerbetimizi dikkatlice döküyoruz.
  5. Helva kıvamına gelene kadar dikkatlice karıştırıyoruz.
  6. Uygun bir borcama döküp üzerini isteğe göre antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süslüyoruz.
  7. Lokum kıvamında çok lezzetli bir tarif deneyeceklere. Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder