3 Kasım 2020 Salı

Muhallebili Tart Kek Tarifi

 

Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağına yakın şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 ymk tereyağ
  • 3 yemek kaşığı silme un

Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpıyoruz.
  3. Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
  4. Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dk pişme süresi.
  6. Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi pişiriyoruz, muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Margarin ve vanilyayı ilave edip, bir süre çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
  8. Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi döküyoruz.
  9. Üzerini dekor çikolata sos ile şekillendiriyoruz.
  10. En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder