Humus (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı limon suyu (sıkılmış )
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı su
Humus (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı
- İlk önce haşlanmış nohutların kabuklarını ayıklıyoruz. ( humusu pürüzsüz kıvama getiren püf noktası. ).
- Doğrayıcı robotun içerisine nohutları, yağ, kimyon, tuz, sarımsağı ve limon suyunu ekliyoruz malzemeleri çekiyoruz.
- Yoğun kıvam olan malzemenin daha sonra yarım çay bardağı suyu ilave ediyoruz.
- Kapağını kapatıp 1 dakika kadar tekrar çekiyoruz.
- Akışkan ve pürüzsüz kıvam olunca sunum tabağına koyuyoruz.
- Üzerine kimyon, toz biber ve zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😊😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder