3 Kasım 2020 Salı

Humus (Hatay Usulü) Tarifi

 

Humus (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı limon suyu (sıkılmış )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

Humus (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce haşlanmış nohutların kabuklarını ayıklıyoruz. ( humusu pürüzsüz kıvama getiren püf noktası. ).
  2. Doğrayıcı robotun içerisine nohutları, yağ, kimyon, tuz, sarımsağı ve limon suyunu ekliyoruz malzemeleri çekiyoruz.
  3. Yoğun kıvam olan malzemenin daha sonra yarım çay bardağı suyu ilave ediyoruz.
  4. Kapağını kapatıp 1 dakika kadar tekrar çekiyoruz.
  5. Akışkan ve pürüzsüz kıvam olunca sunum tabağına koyuyoruz.
  6. Üzerine kimyon, toz biber ve zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder