Padişah Sofrasından Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram kuzu pirzola
- 2 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Padişah Sofrasından Patatesli Pirzola Kebabı Tarifi Yapılışı
- Pirzolayı hafif sıvı yağ ile yağlayıp kızgın bir tavada iki tarafını da 30 saniye olacak şekilde mühürleyin.
- Ayrı bir tavada 2 kaşık tereyağı ile önce piyazlık doğranmış kuru soğanı 10-15 dakika hafif kahverengi renk alana kadar pişirin.
- Pişirdiğiniz soğanı fırın tepsisine dökün ve aynı tavaya kalan 2 kaşık tereyağı ve 1 cm’lik yuvarlak dilimler halindeki patatesleri ekleyin.
- Patatesleri 5 dakika hafif renk atana kadar tavada çevirin. Pişirdiğiniz patatesleri de tepsiye alın ve baharatları ekleyip soğanla birlikte karıştırın.
- Et suyunu tepsiye dökün. Patateslerin üstüne pirzolaları dizin. Pirzolanın 2 tarafını da hafif tuzlamayı ihmal etmeyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder