Tavuklu Saray Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı çiğ badem
- 2 dilim tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı siyah kuru üzüm
- 2 su bardağı sıcak su
- 1.5 tatlı kaşığı bal
- 1.5 tatlı kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- 1 adet kesme şeker
- Nar taneleri
- Havuç rendesi
- Tuz
- Karabiber
Tavuklu Saray Pilavı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinci bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
- Bademleri sıcak su içerisinde 10 dakika bekletin. Ardından kabuklarını soyun.
- Tavuk etini sotelik doğrayın. Pilav tenceresine sıvı yağ dökün.
- Kabukları soyulmuş bademleri sıvıyağa ekleyin.
- Bademler pembeleşmeye başladığında tavukları da içine ekleyin ve soteleyin.
- Tavuklar renk değiştirmeye başladığında karabiber, bal ve kuru üzümü tencereye alarak karıştırın.
- Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Yıkadığınız pirinçleri içerisine ekleyin.
- Pirinci kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edin.
- 1 adet kesme şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Pilav suyunu çektikten sonra, hazırladığınız tavuklu bademli harcı üzerine ekleyin.
- Daha sonra rendelenmiş havuç ve nar taneleri ile tatlandırın.
- Tavuklu saray pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder