4 Kasım 2020 Çarşamba

Tavuklu Saray Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Saray Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem
  • 2 dilim tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı siyah kuru üzüm
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1.5 tatlı kaşığı bal
  • 1.5 tatlı kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 1 adet kesme şeker
  • Nar taneleri
  • Havuç rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Saray Pilavı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinci bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
  • Bademleri sıcak su içerisinde 10 dakika bekletin. Ardından kabuklarını soyun.
  • Tavuk etini sotelik doğrayın. Pilav tenceresine sıvı yağ dökün.
  • Kabukları soyulmuş bademleri sıvıyağa ekleyin.
  • Bademler pembeleşmeye başladığında tavukları da içine ekleyin ve soteleyin.
  • Tavuklar renk değiştirmeye başladığında karabiber, bal ve kuru üzümü tencereye alarak karıştırın.
  • Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Yıkadığınız pirinçleri içerisine ekleyin.
  • Pirinci kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edin.
  • 1 adet kesme şekeri de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Pilav suyunu çektikten sonra, hazırladığınız tavuklu bademli harcı üzerine ekleyin.
  • Daha sonra rendelenmiş havuç ve nar taneleri ile tatlandırın.
  • Tavuklu saray pilavını, kıl biber turşusu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder