Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 yumurta
- 125 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- Kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı un
- Yarım limon suyu
İçi için :
- Rondodan çekilmiş ceviz
- Hindistan cevizi, antep fıstığı ( süslemek için)
Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım.Şerbet malzemelerini karıştıralım ve kaynatalım.
- Daha sonra tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım.
- Yumurtaları da oda ısısında kullanmaya özen gösteriniz.
- Daha sonra kalbur üzerine ( ben rende kullandım) ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları bastıralım ve orta kısmına ceviz yerleştirelim.
- Baş parmağımızla alttan üste doğru kıvırarak üst kısmını birleştirelim.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder