4 Kasım 2020 Çarşamba

Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi

 

Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 yumurta
  • 125 gr oda ısısında margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım limon suyu

İçi için :

  • Rondodan çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi, antep fıstığı ( süslemek için)

Parmak Yedirten Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım.Şerbet malzemelerini karıştıralım ve kaynatalım.
  2. Daha sonra tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım.
  3. Yumurtaları da oda ısısında kullanmaya özen gösteriniz.
  4. Daha sonra kalbur üzerine ( ben rende kullandım) ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurları bastıralım ve orta kısmına ceviz yerleştirelim.
  5. Baş parmağımızla alttan üste doğru kıvırarak üst kısmını birleştirelim.
  6. Yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder