3 Kasım 2020 Salı

Portakal Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Portakal Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine kullanılacak)
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ince dövülmüş fındık içi

Portakal kreması için

  • 3 adet orta boy portakal 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 4 yemek kaşığı un

Portakal Dolgulu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Portakal kreması için, önce portakalın kabuklarını soyun ve hepsini beyaz zar kısmı kalmayacak şekilde temizleyerek ince ince doğrayın.
  • Bir tencereye alarak üzerine toz şeker ile portakal kabuğu rendesini ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan almaya yakın unu kaşık kaşık ekleyin ve her eklemede hızlıca karıştırın. Kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Tereyağını mikser ya da tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Şekeri azar azar ilave edip 1 dakika çırpın.
  • Yumurta sarısını ve vanilyayı da ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.
  • Şekillendirdiğiniz hamurların üzerine hafifçe çatalla çırptığınız yumurta akını sürün ve dövülmüş fındığa bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında altları kızarana kadar pişirin ve soğuması için kenara alın.
  • Soğuyunca ortasındaki boşluğa portakal kremasından koyun ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder