3 Kasım 2020 Salı

Portakallı İrmik Pastası Tarifi

 

Portakallı İrmik Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 100 g tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi 
  • 3 adet yumurta 

Üzeri için

  • 200 g küp doğranmış portakal dilimleri
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker

Portakallı İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada, doğranmış portakalları toz şekerle birlikte fazla yumuşatmadan pişirin ve soğuması için kenara alın.
  • Sütü ve irmiği bir tencereye alarak karıştırın. Portakal kabuğunu ekleyin ve orta ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. 
  • Derin bir kaseye aktararak tereyağını ve toz şekeri ilave ettikten sonra eriyene kadar bir spatula ile karıştırın.
  • Serin bir ortamda soğumaya bırakın ve kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara sıra karıştırın.
  • İyice soğuduktan sonra vanilya ve yumurtaları ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına aktarın. 
  • Üzerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yayın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice soğutun ve dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder