Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 büyük boy portakal (kabuğu rendelenecek suyu keke girecek)
- 20-25 adet çiğ badem
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- Tarçın
Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabında şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
- Ardından sıvı yağ, süt ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip çırpın.
- Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ilave edip karıştırın.
- Son olarak bıçakla parçalanmış çiğ bademleri ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
- Kalıba kek hamurunu boşaltın ve 1-2 kez tezgaha vurun.
- Kekin üzerine biraz tarçın serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder