30 Kasım 2020 Pazartesi

Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi

 

Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler

  •  1, 5 su bardağı toz şeker
  •  3 adet yumurta
  •  1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  •  1 su bardağı süt
  •  1 büyük boy portakal (kabuğu rendelenecek suyu keke girecek)
  • 20-25 adet çiğ badem
  •  1 paket kabartma tozu
  •  3 su bardağı un

Üzeri için:

  •  Tarçın

Portakallı Bademli Kış Keki Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabında şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ, süt ve taze sıkılmış portakal suyunu ekleyip çırpın.
  3. Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ilave edip karıştırın.
  4. Son olarak bıçakla parçalanmış çiğ bademleri ve portakal kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın.
  5. Kek kalıbını sıvı yağ ile güzelce yağlayın.
  6. Kalıba kek hamurunu boşaltın ve 1-2 kez tezgaha vurun.
  7. Kekin üzerine biraz tarçın serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder