Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tuz (silme)
- Alabildiğince un (yaklaşık 5bardak)
İç harcı:
- Yaklaşık 400 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı kekik)
Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tüm malzemeleri bir kaba koyup kontrollü şekilde unu da ekleyerek yoğuruyoruz ve yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Pişireceğimiz tava boyutuna göre küçük bezeler yapıp kenara alıyoruz ve üzerine bez örtüp bekletiyoruz.
- Başka bir kaba kıymayı koyuyoruz.
- Üzerine rondodan çektiğimiz soğan, yeşil biber, domatesleri ekliyoruz.
- En son salçaları ve baharatları da ekleyip yoğuruyoruz.
- Döküm yoksa yapışmayan teflon tarzı bir tavayı ocağa alıp altını kısık açın.
- Hamur bezelerini hafif unla tava boyutunda ince açıp üzerine elinizle hafif bastırarak harçtan yayın ve sıcak tavaya koyup kapağını kapatın.
- Ocağın altını ilk önce yüksek açıyoruz, iki dk sonra kısıp altı pişene (hafif göz göz kızarasıya) kadar pişiriyoruz sonra bir borcama alıyoruz.
- Her hamur bezesi için aynı işlemi tekrarlıyoruz, pişen lahmacunları üst üste alıp üstlerini bez yada kapak ile kapatıyoruz ki çok kurumasın.
- Yanına soğan, marul, domates, limon gönlünüze göre sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder