3 Kasım 2020 Salı

Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi

 

Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • Alabildiğince un (yaklaşık 5bardak)

İç harcı:

  • Yaklaşık 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı kekik)

Pratik Lahmacun (Tavada) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tüm malzemeleri bir kaba koyup kontrollü şekilde unu da ekleyerek yoğuruyoruz ve yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Pişireceğimiz tava boyutuna göre küçük bezeler yapıp kenara alıyoruz ve üzerine bez örtüp bekletiyoruz.
  3. Başka bir kaba kıymayı koyuyoruz.
  4. Üzerine rondodan çektiğimiz soğan, yeşil biber, domatesleri ekliyoruz.
  5. En son salçaları ve baharatları da ekleyip yoğuruyoruz.
  6. Döküm yoksa yapışmayan teflon tarzı bir tavayı ocağa alıp altını kısık açın.
  7. Hamur bezelerini hafif unla tava boyutunda ince açıp üzerine elinizle hafif bastırarak harçtan yayın ve sıcak tavaya koyup kapağını kapatın.
  8. Ocağın altını ilk önce yüksek açıyoruz, iki dk sonra kısıp altı pişene (hafif göz göz kızarasıya) kadar pişiriyoruz sonra bir borcama alıyoruz.
  9. Her hamur bezesi için aynı işlemi tekrarlıyoruz, pişen lahmacunları üst üste alıp üstlerini bez yada kapak ile kapatıyoruz ki çok kurumasın.
  10. Yanına soğan, marul, domates, limon gönlünüze göre sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder