3 Kasım 2020 Salı

İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi

 

İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan (normal patlıcanda olur)

İç harcı için:

  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı salça

Sos için:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Üzeri için:

  • Bir tutam maydanoz

İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patlıcanları alacalı soyuyoruz ,tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz.
  2. Bekleyen patlıcanları sudan alıp iyice kuruluyoruz tam ortadan ikiye kesiyoruz ve ortasına bıçak ile çizik atıyoruz ister yağda kızartıyoruz.
  3. İsterseniz üzerlerine sıvı yağ sürüp fırınlayabiliriz.
  4. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıyoruz.
  5. Bu arada piyazlık doğradığınız soğanları az yağda kavuruyoruz .
  6. Kavrulunca sırayla biberleri ve kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ilave ediyoruz.
  7. Salçayı da ilave edip kavuruyoruz,tuz ve şekeri ilave etmeyi unutmuyoruz.
  8. Hazırlanan iç harcı patlıcanlara daha önce çizik atmıştık bir kaşık yardımı ile içini biraz açıyoruz ve iç harcı dolduruyoruz.
  9. Patlıcanları yine ister tencereye ister fırın kabına diziyoruz.
  10. Bir çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp patlıcanların aralarına ilave edip 10 dk kadar pişiriyoruz .
  11. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz ve servise hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder