İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet bostan patlıcan (normal patlıcanda olur)
İç harcı için:
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı salça
Sos için:
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı salça
Üzeri için:
- Bir tutam maydanoz
İmam Bayıldı (Patlıcan Seven Herkesin Bayıldığı Lezzet) Tarifi Yapılışı
- İlk önce patlıcanları alacalı soyuyoruz ,tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz.
- Bekleyen patlıcanları sudan alıp iyice kuruluyoruz tam ortadan ikiye kesiyoruz ve ortasına bıçak ile çizik atıyoruz ister yağda kızartıyoruz.
- İsterseniz üzerlerine sıvı yağ sürüp fırınlayabiliriz.
- Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alıyoruz.
- Bu arada piyazlık doğradığınız soğanları az yağda kavuruyoruz .
- Kavrulunca sırayla biberleri ve kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesi ilave ediyoruz.
- Salçayı da ilave edip kavuruyoruz,tuz ve şekeri ilave etmeyi unutmuyoruz.
- Hazırlanan iç harcı patlıcanlara daha önce çizik atmıştık bir kaşık yardımı ile içini biraz açıyoruz ve iç harcı dolduruyoruz.
- Patlıcanları yine ister tencereye ister fırın kabına diziyoruz.
- Bir çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp patlıcanların aralarına ilave edip 10 dk kadar pişiriyoruz .
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz ve servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder