3 Kasım 2020 Salı

Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi

 

Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 er çay kaşığı, tuz, kara biber pul biber

Kızartmak İçin;

  • Sıvı yağ

Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi Yapılışı

Kış sebzeleri arasında olan karnabaharın en çok sevilen şekli kızartmadır.
Bunu birde bu tarifle deneyince lezzetine lezzet katacaksınız😋👌🏼💯💯

  1. Karnabaharlar küçük parçalar halinde dal dal ayrılır ve yıkanıp süzülür.
  2. Bir tencere koyup üzerini geçecek şekilde su ve tuz konur, kaynamaya bırakılır. Ne çok yumuşayacak ne sert kalacak karnabaharlar haşlanır.
  3. Suyunu süzüp kenara bırakılır.
    Bu arada sosu için bir kaba yumurtaları kırıp çırpılır.
  4. Un, kabartma tozu, tuz baharatlar ve maden suyu ekleyip iyice karıştırılır.
  5. Sos kıvamı kek hamuru gibi olacak. Haşlanmış karnabaharları tek tek sosa batırıp kızgın yağda kızartılır.
  6. Servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋💯👌🏼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder