Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı maden suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 er çay kaşığı, tuz, kara biber pul biber
Kızartmak İçin;
- Sıvı yağ
Sodalı Karnabahar Kızarması Tarifi Yapılışı
Kış sebzeleri arasında olan karnabaharın en çok sevilen şekli kızartmadır.
Bunu birde bu tarifle deneyince lezzetine lezzet katacaksınız😋👌🏼💯💯
- Karnabaharlar küçük parçalar halinde dal dal ayrılır ve yıkanıp süzülür.
- Bir tencere koyup üzerini geçecek şekilde su ve tuz konur, kaynamaya bırakılır. Ne çok yumuşayacak ne sert kalacak karnabaharlar haşlanır.
- Suyunu süzüp kenara bırakılır.
Bu arada sosu için bir kaba yumurtaları kırıp çırpılır. - Un, kabartma tozu, tuz baharatlar ve maden suyu ekleyip iyice karıştırılır.
- Sos kıvamı kek hamuru gibi olacak. Haşlanmış karnabaharları tek tek sosa batırıp kızgın yağda kızartılır.
- Servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurt ile servis ediniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋💯👌🏼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder