4 Kasım 2020 Çarşamba

Soslu Karnabahar Tarifi

 

Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 adet karnabahar
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı cajun baharatı
  • 4 yemek kaşığı sweeh chilli sos
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı susam

Soslu Karnabahar Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı orta boyutlarda çiçeklere ayırın ve tencereye ekleyin. Üzerine su koyduktan sonra 10 dakika haşlayın.
  • Derin bir kaseye baharat ve beyaz unu koyun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek boza kıvamına getirin.
  • Haşlanan karnabaharları önce sosa, ardından galeta ununa batırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, sos ve una batırılmış karnabaharları dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar, kızartın.
  • Başka bir kasenin içerisine zeytinyağı, sweeh chilli sos ve acı sosu ekleyerek karıştırın.
  • Kızaran karnabaharları acı soslu karışıma bulayarak tekrar fırına atın ve 10 dakika kızartın.
  • Bu esnada maydanozları ince ince kıyın.
  • Soslu karnabaharları üzerine susam ve maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, karnabaharları pırasa ile birlikte de sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder