4 Kasım 2020 Çarşamba

Patlıcan Kıstırma Tarifi

 

Patlıcan Kıstırma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta

İç harcı için:

  • 150 gram kaşar peyniri
  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Cherry domates

Patlıcan Kıstırma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin.
  • Soğanı yemeklik bir şekilde doğrayın ve zeytinyağlı tavada pembeleşene kadar soteleyin.
  • Soyduğunuz patlıcanları ikiye bölün ve 3 cm aralıklarla dilimleyin.
  • İç harcı için; Kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kaseye rendeleyin.
  • Maydanozları ince ince kıyarak peynirlerin üzerine ekleyin.
  • Daha sonra pul biber, karabiber ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak minik köfteler haline getirin.
  • Dilimlediğiniz patlıcanların arasında minik köfteleri yerleştirin.2 adet yumurtayı temiz bir kaseye kırın ve çırpın.
  • Hazırladığınız patlıcanları önce yumurtaya, sonra una bulayın, ardından kızgın yağda kızartın.
  • Patlıcan kıstırmayı cherry domates ve acı biberli sos ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Patlıcan Kıstırma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız patlıcanları mutlaka tuzlu suda bekletin. Ardından kağıt havlu ile kurulayın.
  • Patlıcanları dik bir şekilde dilimlemek yerine, yuvarlak küçük dilimler halinde de kesebilirsiniz.
  • İç harcında yalnızca kaşar peyniri veya beyaz peynir kullanabilirsiniz.
  • Kızarttığınız patlıcanları, kağıt havluda beklettikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder