4 Kasım 2020 Çarşamba

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Nişastayı açmak için bir su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Yarım su bardağı yıkanmış pirinç 2 su bardağı süt ile haşlanır suyu iyice çekecek çok az sulu kalabilir.
  2. 5 su bardağı süt haşlanan pirinçlerin üzerine eklenir kaynamaya bırakılır.
  3. Ardından şeker ve vanilya da eklenir 10-15 dakika kadar kaynatılır.
  4. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı nişasta süt ile açılır.
  5. Nişastalı karışım kaynayan karışıma dökülür kıvam alıncaya kadar pişirilir.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra ısıya dayanıklı kaplara paylaştırılır.
  7. Kaselerimiz fırın tepsisine yerleştirildikten sonra tepsinin içine bir miktar su döküp ( kaplarımızın çatlamaması için) ızgara ayarı 200 derecede olacak şekilde üzeri kızarana kadar pişirilir.
  8. Su bardağım büyük boydu her şeyi aynı bardakla ölçtüm.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder