Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Nişastayı açmak için bir su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Yarım su bardağı yıkanmış pirinç 2 su bardağı süt ile haşlanır suyu iyice çekecek çok az sulu kalabilir.
- 5 su bardağı süt haşlanan pirinçlerin üzerine eklenir kaynamaya bırakılır.
- Ardından şeker ve vanilya da eklenir 10-15 dakika kadar kaynatılır.
- Diğer tarafta 3 yemek kaşığı nişasta süt ile açılır.
- Nişastalı karışım kaynayan karışıma dökülür kıvam alıncaya kadar pişirilir.
- Ocağın altını kapattıktan sonra ısıya dayanıklı kaplara paylaştırılır.
- Kaselerimiz fırın tepsisine yerleştirildikten sonra tepsinin içine bir miktar su döküp ( kaplarımızın çatlamaması için) ızgara ayarı 200 derecede olacak şekilde üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Su bardağım büyük boydu her şeyi aynı bardakla ölçtüm.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder