4 Kasım 2020 Çarşamba

Çok Kolay Ekmek (Yoğurmadan) Tarifi

 

Çok Kolay Ekmek (Yoğurmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı beyaz un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su

Çok Kolay Ekmek (Yoğurmadan) Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabı veya büyük kase gibi bir kaba önce kuru malzemeleri en son suyu koyun ve tahta bir spatula ile hepsini iyice karıştırın cıvık bir hamur olacak korkmayın bu kadar cıvık hamura el değince mutfak ortamı da sıcak ise işin içinden çıkamadığımdan ve sabırsız ve çalışan bir kadın olduğumdan:))
  2. Yoğurmadan sadece spatula ile karıştırarak yapıyorum ben öyle ekmek olur mu demeyin çok kolay ve güzel oluyor ;)
  3. En az 1 saat buz dolabında bekletin. Ben 1 gün önceden dolaba koyup beklettiğimde daha güzel kabardı ve çok güzel oldu ama zaman yoksa en az 1 saat mayalandıralım güzelliğinden bir şey kaybetmiyor yani :))
  4. Dinlenen hamuru istediğimiz bir borcam veya fırın kabına yağlı kağıt sererek üzerine koyup düzeltelim (isteğe göre üstüne susam çörek otu vs ekleyebilirsiniz)
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirelim daha sonra kürdan testi yaparak içinin pişip pişmediğini kontrol edelim.
  6. Eğer hala kürdana hamur yapışıyorsa 200 derecede 10 dakika daha pişirip fırını kapatarak içini çekmesi için 10 dakika daha fırında bırakalım.
  7. Püf noktası ise kullandığınız su kesinlikle ılık olmalı, hamur çok cıvık olduğundan pişirilirken yağlı kağıt mutlaka kullanılmalı, çok yüksek ısıda pişirilmemeli çünkü üstü yanar içi pişmez çaresiz kalmanızı istemem malzemelerin heba olmasını da ;)

Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun ;).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder