3 Kasım 2020 Salı

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifi

 

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 kg ıspanak
  • 1 ekmek içi
  • 2 büyük boy soğan
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir ekmeğin içini ıslatın. Üzerine un ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde kenarda bekletin.
  • 2 adet soğanı büyük büyük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Bu esnada iri doğranmış ıspanakları da soğanlara ilave edin ve karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Ispanaklı karışım soğuduğunda üzerine tahin ekleyerek karıştırın.
  • Hamurdan küçük bezeler kopartın ve kare olacak şekilde açın.
  • Hamurun içine hazırladığınız ıspanaklı iç harcı yerleştirin ve yayın.
  • Hamuru kenarlardan kapatarak sacın üzerinde önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.

Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce ıspanakları güzelce sudan geçirin ve süzerek kurumasını bekleyin.
  • İç harcı hazırladıktan sonra mutlaka soğutun. Eğer harcı hamura sıcakken koyarsanız, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Sacınız yoksa, yapışmaz teflon tavada kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder