Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 kg ıspanak
- 1 ekmek içi
- 2 büyük boy soğan
- Aldığı kadar un
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir ekmeğin içini ıslatın. Üzerine un ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde kenarda bekletin.
- 2 adet soğanı büyük büyük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Bu esnada iri doğranmış ıspanakları da soğanlara ilave edin ve karıştırın.
- Tavanın kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Ispanaklı karışım soğuduğunda üzerine tahin ekleyerek karıştırın.
- Hamurdan küçük bezeler kopartın ve kare olacak şekilde açın.
- Hamurun içine hazırladığınız ıspanaklı iç harcı yerleştirin ve yayın.
- Hamuru kenarlardan kapatarak sacın üzerinde önlü arkalı pişirin. Afiyet olsun.
Tahinli Ispanaklı Sac Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce ıspanakları güzelce sudan geçirin ve süzerek kurumasını bekleyin.
- İç harcı hazırladıktan sonra mutlaka soğutun. Eğer harcı hamura sıcakken koyarsanız, hamurun kıvamı bozulacaktır.
- Sacınız yoksa, yapışmaz teflon tavada kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder