Güz Güzeli - Havuçlu Ve Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 3-4 Karanfil tanesi (dövülmüş)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı kahverengi şeker (beyaz şeker de olur)
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1/2 Muskat cevizi (rendelenmiş)
- 1 paket Vanilin
- 6-7 adet orta boy rendelenmiş havuç
- Ceviz içi, fındık, badem içi (tercihe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı + kalıbı yağlamak için bir miktar tereyağı
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri (servis ederken)
Güz Güzeli - Havuçlu Ve Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuruyemişlerimizi ince ince doğrayıp yağsız bir tavada lezzetini arttırmak için bir süre kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine bir fiske tuz ve 1 kaşık tereyağı ilave edip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer tarafta genişçe bir kapta yumurtalarımızı ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz.
- İçine sıvı yağı ve vanilin’i ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sıvı karışımı un, tuz, kabartma tozu, Hindistan cevizi, baharat ve Muskat karışımımıza ilave edip, unların kuru kalmamasına özen göstererek iyice karıştırıyoruz.
- İçine çok küçük rendelediğimiz havuçları ve kavrulmuş kuruyemişleri ilave edip, karıştırarak, yağladığımız fırın kalıbına döküyoruz.
- Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 50-55 dakika pişiriyoruz.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder