Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su barağı pirinç
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
- 1 büyük boy havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Yeteri kadar tuz
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
- Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
- Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
- Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
- Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
- Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder