5 Kasım 2020 Perşembe

Turşu Tarifi

 

Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kiloluk turşu bidonu
  • Kornişon
  • Yeşil biber
  • Yeşil domates
  • Acur
  • 2 su bardağı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 bardak sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Aldığı kadar su
  • Turşu tozu

Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri doğrayıp bidonun içerisine atıyoruz.
  2. Ardından bir kaba sirke , tuz , şeker , sirke tozu ve limon tuzunu atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Bidona boşaltıyoruz ardından turşuların üstünü su kaplayacak şekilde su dolduruyoruz.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder