Yufka Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kilo un
- 1 avuç tuz
- Aldığı kadar su
Yufka Ekmek Tarifi Yapılışı
- İlk önce büyük bir yoğurma kabına un ve tuzu alıyoruz.
- Biraz karıştırdıktan sonra azar azar su ekleyip elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
- Yumuşak bir kıvam alınca hamuru toplayıp yumruklarımızla bastıra bastıra kabın tabanını kaplayana kadar yoğuruyoruz.
- Bir köşeden üstüne katlayarak hamuru bu şekilde 6 kere yoğuruyoruz.
- Bir saat kadar dinlendirip bir bıçak yardımıyla uzun uzun kesip her uzun parçadan avuç dolusu koparıp yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığınız bezelerin üzerini nemli bezle örtün ki üzeri kurumasın.
- Her bezeyi istediğiniz büyüklükte açın. Bu aşamada bir saç alıp altına büyük bir ateş takılmalı ve koz olması lazım.
- Açtığınız yufkaları hızlı bir şekilde çevirerek saç üstünde pişirin.
- Üst üste koyduğumuz ekmekleri biraz beklettikten sonra ev sıcaklığına alabilirsiniz.
- Yemek istediğiniz zaman üzerine su döküp katlayarak biraz bekletin sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋🥰♥️🌷💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder