2 Kasım 2020 Pazartesi

Yufka Ekmek Tarifi

 

Yufka Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo un
  • 1 avuç tuz
  • Aldığı kadar su

Yufka Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce büyük bir yoğurma kabına un ve tuzu alıyoruz.
  2. Biraz karıştırdıktan sonra azar azar su ekleyip elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Yumuşak bir kıvam alınca hamuru toplayıp yumruklarımızla bastıra bastıra kabın tabanını kaplayana kadar yoğuruyoruz.
  4. Bir köşeden üstüne katlayarak hamuru bu şekilde 6 kere yoğuruyoruz.
  5. Bir saat kadar dinlendirip bir bıçak yardımıyla uzun uzun kesip her uzun parçadan avuç dolusu koparıp yuvarlıyoruz.
  6. Yuvarladığınız bezelerin üzerini nemli bezle örtün ki üzeri kurumasın.
  7. Her bezeyi istediğiniz büyüklükte açın. Bu aşamada bir saç alıp altına büyük bir ateş takılmalı ve koz olması lazım.
  8. Açtığınız yufkaları hızlı bir şekilde çevirerek saç üstünde pişirin.
  9. Üst üste koyduğumuz ekmekleri biraz beklettikten sonra ev sıcaklığına alabilirsiniz.
  10. Yemek istediğiniz zaman üzerine su döküp katlayarak biraz bekletin sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋🥰♥️🌷💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder