Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin sarısı dışına)
- 1 paket kuru maya ve ya 1 yemek kaşığı da olur
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiğince un ( yumuşak bir hamur elde edene kadar)
Üzeri için :
- Susam
- Yumurtanın ayırdığımız sarısı
- 1 yemek kaşığı su (ekleyerek poğaçalara sürelim)
Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı
- Su, süt, maya ve şekeri maya iyice eriyene dek karıştıralım.
- Tuz, yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun son toparlamasını ellerimizi yağlayarak yaparsak daha iyi olur.
- Dilediğimiz harç ile ya da harçsız şekil verelim. Benim yaptığım şekilde yaparsanız 35 poğaça (2 tepsi) elde edebilirsiniz.
- Ben hamurun yarısını streçleyip buzluğa attım. Dilerseniz siz de hamurun fazlasını buzluğa atabilir sonra tekrar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder