3 Kasım 2020 Salı

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı dışına)
  • 1 paket kuru maya ve ya 1 yemek kaşığı da olur
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiğince un ( yumuşak bir hamur elde edene kadar)

Üzeri için :

  • Susam
  • Yumurtanın ayırdığımız sarısı
  • 1 yemek kaşığı su (ekleyerek poğaçalara sürelim)

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Su, süt, maya ve şekeri maya iyice eriyene dek karıştıralım.
  2. Tuz, yağ ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim
  3. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun son toparlamasını ellerimizi yağlayarak yaparsak daha iyi olur.
  5. Dilediğimiz harç ile ya da harçsız şekil verelim. Benim yaptığım şekilde yaparsanız 35 poğaça (2 tepsi) elde edebilirsiniz.
  6. Ben hamurun yarısını streçleyip buzluğa attım. Dilerseniz siz de hamurun fazlasını buzluğa atabilir sonra tekrar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder