3 Kasım 2020 Salı

Bal Parmak Tatlısı Tarifi

 

Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağ yada margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 şu bardağı su
  • Bir kaç damla limon
  • Hamuru bulamak için irmik.

Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbeti hazırlayalım.
  2. Şu ve şekeri bir tencere koyup kaynayınca limon damlatıp 10 dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru içinde tüm malzemeleri bir kaba alalım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyelim. (hamur toparlandığın da un eklemeyi bırakalım fazla un koyunca şerbeti çekmiyor😅).
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğün de parça alıp yassı ve uzun bir sekil verelim. (fotoğraftaki gibi).
  6. Bir kaba irmik koyup irmiğe bulayıp tepsiye koyalım.
  7. Önceden ısınan 180 derece fırında pişirelim.
  8. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
  9. -1-2 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Not: üzeri çok kızaran bir tatlı değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder