Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 şu bardağı su
- Bir kaç damla limon
- Hamuru bulamak için irmik.
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayalım.
- Şu ve şekeri bir tencere koyup kaynayınca limon damlatıp 10 dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Hamuru içinde tüm malzemeleri bir kaba alalım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim. (hamur toparlandığın da un eklemeyi bırakalım fazla un koyunca şerbeti çekmiyor😅).
- Hamurdan ceviz büyüklüğün de parça alıp yassı ve uzun bir sekil verelim. (fotoğraftaki gibi).
- Bir kaba irmik koyup irmiğe bulayıp tepsiye koyalım.
- Önceden ısınan 180 derece fırında pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
- -1-2 saat sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Not: üzeri çok kızaran bir tatlı değil.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder