3 Kasım 2020 Salı

Zahterli Pofuduk Pancake Tarifi

 

Zahterli Pofuduk Pancake Tarifi İçin Malzemeler

Köpük harcı için:

  • 4 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Sarılı harç için:

  • 4 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı toz zahter
  • 1 talı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6-7 yemek kaşığı tepeleme un

Servis için:

  • Tereyağı bal
  • Veya kaymak
  • Veya pekmez
  • Veya reçel vs…..

Zahterli Pofuduk Pancake Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta akına üç seferde şekeri ekleyerek tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Ayrı kapta sarılara sırasıyla şeker vanilya zeytinyağı süt karbonat, kabartma tozu, zahter ve unu ekleyerek hafif katı bir harç elde edin.
  3. Şimdi sarılı harcı beyaz köpüğe ekleyerek spatula yardımıyla iyice karıştırın. Şimdi artık harcınız daha akışkan bir kıvam almıştır.
  4. Şimdi teflon tavamızı iyice ısıtıp orta ateşte tutalım çok harlı olursa içi çiğ kalır altı yanar.
  5. Kaşıkla tavanıza göre pankek dökün bırakın kendi yayılsın elinizle bastırmayın ve bir dakika sonra ters çevirin yine bir dakika sonra alın.
  6. Bu şekilde yaklaşık 24-25 adet kabarık pankek elde ediyorsunuz. Bu arada daha büyük de yapabilirsiniz. Ben birer kaşıklık yaptım.
  7. Bu ölçülerle 5-6 güzel waffle da elde edebilirsiniz.
  8. Şekil tamamen size bağlı her haliyle şahane bir hamur pişerken yaydığı koku yumuşacık oluşu çabucak pişmesi vs. Her yönüyle sizi cezbedecek eminim.

Şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder