Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet rendelenmiş domates
- Maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz pulbiber karabiber
Ağzı Açık Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu yoğurup mayalandıralım.
- İç harcı için gerekli malzemeleri karıştıralım(ben malzemeleri robottan geçirdim)hamuru un ve oklava yardımı ile açalım.
- Yuvarlak daireler çıkarıp iç harçtan koyalım.
- Kenarlarına şekil verelim elimizle büzgü büzgü yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder