7 Aralık 2020 Pazartesi

Ağzı Açık Tarifi

 

Ağzı Açık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz pulbiber karabiber

Ağzı Açık Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğurup mayalandıralım.
  2. İç harcı için gerekli malzemeleri karıştıralım(ben malzemeleri robottan geçirdim)hamuru un ve oklava yardımı ile açalım.
  3. Yuvarlak daireler çıkarıp iç harçtan koyalım.
  4. Kenarlarına şekil verelim elimizle büzgü büzgü yapalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder