7 Aralık 2020 Pazartesi

Marmelatlı Kurabiye Tarifi

 

Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında)

Arasına sürmek için:

  • Marmelat

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  2. Hamurumuz merdane yardımıyla yarım cm inceliğinde açılır ve eşit şekilde düz ve delikli şekiller elde edilir. Bu işlem hamur bitene dek tekrarlanır.
  3. Fırın tepsilerine dizildikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10- 12 dakika kadar üzerleri pek kızarmayacak şekilde pişirilir. (not: iki tepsi = fırın ayarı- “havalandirma”, bir tepsi= fırın ayarı- “alt-üst”).
  4. İlk sıcağını attıktan sonra düz olan kurabiyelere marmelat sürülüp delikli olan kurabiyelerle kapatılır ve son olarak pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder