Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında)
Arasına sürmek için:
- Marmelat
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınır ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- Hamurumuz merdane yardımıyla yarım cm inceliğinde açılır ve eşit şekilde düz ve delikli şekiller elde edilir. Bu işlem hamur bitene dek tekrarlanır.
- Fırın tepsilerine dizildikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10- 12 dakika kadar üzerleri pek kızarmayacak şekilde pişirilir. (not: iki tepsi = fırın ayarı- “havalandirma”, bir tepsi= fırın ayarı- “alt-üst”).
- İlk sıcağını attıktan sonra düz olan kurabiyelere marmelat sürülüp delikli olan kurabiyelerle kapatılır ve son olarak pudra şekeri serpilir. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder