3 Aralık 2020 Perşembe

Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram paket tereyağı (margarin de olur )
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3, 5- 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta akı
  • Bolca susam ( kavrulmuş kullandım )

Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  1. Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz ve şeker alıp üzerine azar azar un ekliyoruz 😊.
  2. Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz 😊.
  3. Hamur hazır olduğunda 30 dk dinlendirelim. Daha sonra minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
  4. Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz 😊.
  5. İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz 😊.
  6. Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz 😊.
  7. Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz😊.

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim hazırlarıyla aynı tat da diyebilirim 😊 herkese hayırlı huzurlu akşamlar 😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder