Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram paket tereyağı (margarin de olur )
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 2 tane yumurta ( akları üzeri için kullanılacak )
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3, 5- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- Yumurta akı
- Bolca susam ( kavrulmuş kullandım )
Ağızda Dağılan Nefis Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Kabın içine yumurtaların sarılarını ( beyazlarını üzeri için ayırıyoruz ) tereyağ (veya margarin) sıvı yağ, yoğurt, tuz ve şeker alıp üzerine azar azar un ekliyoruz 😊.
- Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam ediyoruz 😊.
- Hamur hazır olduğunda 30 dk dinlendirelim. Daha sonra minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.
- Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli veriyoruz 😊.
- İlk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın kabına diziyoruz 😊.
- Tüm malzeme bittiğinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz 😊.
- Pişen simitlerimizi soğumaya bırakıyoruz ve soğuduğunda servis ediyoruz😊.
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim hazırlarıyla aynı tat da diyebilirim 😊 herkese hayırlı huzurlu akşamlar 😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder