Akşamdan Yoğur Sabah Pişir (Peynirli Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yumurta
- Un
İç harcı;
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Akşamdan Yoğur Sabah Pişir (Peynirli Poğaça) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bütün malzemeleri su ve süt ılık olmak şartıyla karıştırıyoruz.
- Yumurtanın beyazlarını harca ekleyip sarılarını üzeri için ayırıyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Kapağını kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Sabah çıkarıp bezelere ayırıp (21 beze çıktı).
- Peynirli harcını ekleyip şeklini veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarılarını sürüp isteğe göre çörek otu, susam serpip fırına veriyoruz.
- 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. ( fırını ısıtmadım).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder