Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 50 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 2 yumurta
- 5 ile 5 buçuk su bardağı un(kontrollü olarak ekleyin
İç malzemesi:
- 2 su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi
- Kaymak
Açmak için:
- Nişasta
Üzerine dökmek için:
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Midye Baklava Tarifi Yapılışı
- 📍Hamur malzemelerini yoğurma kabına koyun, unu yavaş-yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun ve hamurdan 12 beze yapın.
- 📍Çay tabağı büyüklüğünde açın üzerine nişasta serpin arasına buzdolabı poşeti koyarak üst üste koyun.
- 📍 Üzerini kapatıp buzdolabında 4 saat bekletin. Nişasta ile açabildiğiniz kadar açın ne kadar ince olursa o kadar güzel olacaktır.
- 📍Açtığınız yufkayı oklavaya sarın iki ucundan tutup ortaya toplayın oklavadan çıkarın.
- 📍Yufkayı masaya açın ortaya pileli şekilde toplayın ceviz ile Hindistan cevizini karıştırın .
- 📍Birer tatlı kaşığı 3 parmak aralıklı koyun, üzerine 1 er çay kaşığı kaymak koyun üzerini iki taraftan kapatın boşluklardan parmağınızla sıkıştırın ve bıçakla kesin.
- 📍 Kestiğiniz parçayı ters çevirip uçlarını parmağınızla bastırın tepsiye dizin.
- Tereyağını tavada eritin üzerine olan beyaz köpüğünü kaşıkla alın ve sıvı yağ ilave ediniz tatlınızın üzerine birer yemek kaşığı dökün 180 derece fırında pişirin.
- 📍Tatlı pişerken şerbetin ide hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyun karıştırın şeker eriyene kadar ocakta karıştırın.
- 📍 Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve içerisine limon suyunu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatın.
- 📍Şerbetinizi ılık bir hale getirerek, soğuk tatlınızın üzerine dökün. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip 1 saat dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder