Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı pirinç (1 su bardağından 2 parmak az suyla haşlanıcak)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un (tepeli olmasın)
- 1 yemek kaşığı salça(biber kullandım)
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz, pulbiber
Üzerine:
- Kuru reyhan
Andaloz Çorbası Tarifi Yapılışı
- Çorbamıza başlamadan önce pirinçi yıkayıp üzerine suyunu ilave edelim ve haşlayalım.
- Daha sonra tencereye yağ ve unu alıp unun kokusu çıkana dek kavuralım.
- Üzerine salçayı ekleyip şöyle bir iki tur daha kavurup sıcak suyunu ve tavuk suyunu ilave edip karıştıralım.
- Tuzunu pul biberini damak zevkinize göre ekledikten sonra kaynayan çorbamıza haşlanan pirinçi ekleyelim ve karıştırıp 5-10 dk daha kısık ateşte pişirelim.
- Çorbamız hazır kıvamı güzeldi dilerseniz su ilave edebilirsiniz.
- Servis esnasında üzerine kuru reyhan ufalıyorum çok güzel oluyor sevmiyorsanız çorbanın altını kapattıktan sonra içine maydanoz kıyabilirsiniz.
Afiyet olsun🌹❤️🌹❤️🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder