5 Aralık 2020 Cumartesi

Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi

 

Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg hamsi (temizlendiğinde kılçıksız hali ile 1 kg kadar kaldı)
  • 4 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı


  1. Öncelikle hamsileri kılıçlarını da alacak şekilde güzelce temizleyelim.
  2. Ardından biber, soğan ve domatesleri çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
  3. Sarımsakları ince ince doğrayalım. Doğradığımız tüm sebzeleri pişireceğimiz fırın tepsisine veya bor cama alalım.
  4. Sebzelerin üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağı, tatlı kaşığı toz biberi ve 1 silme yemek kaşığı tuzun büyük bir çoğunluğunu ekleyerek elimizle iyice karıştıralım. ( tuzun geri kalanını hamsiye eklemek için bırakalım. )
  5. Karıştırdığımız sebzeleri tepsiye düzgünce yerleştirelim.
  6. Sonrasında hamsileri 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber ve artan tuzu ekleyerek dikkatlice karıştıralım.
  7. Sebzelerin üstüne hamsileri güzelce yerleştirelim.
  8. Önceden 210 derece de ısıttığımız fırına tepsiyi yerleştirelim. İlk önce sebzelerin pişmesi için fırın tepsisini olabildiğince alt kısma koyalım. (en altın bir üstü). Yaklaşık 30-35 dakikada alt kısımda pişen hamsiyi, üstünün de hafif kızarması için daha üstlere alalım.
  9. Üstü biraz kızaran hamsileri fırından alarak tabaklara servis edelim.

Not; Hamsiler fırında pişerken bu süre zarfında yanına ekşili güzel bir salata yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder