Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg hamsi (temizlendiğinde kılçıksız hali ile 1 kg kadar kaldı)
- 4 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 4 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz (silme)
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Fırında Pratik Sebzeli Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamsileri kılıçlarını da alacak şekilde güzelce temizleyelim.
- Ardından biber, soğan ve domatesleri çok ince olmayacak şekilde doğrayalım.
- Sarımsakları ince ince doğrayalım. Doğradığımız tüm sebzeleri pişireceğimiz fırın tepsisine veya bor cama alalım.
- Sebzelerin üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağı, tatlı kaşığı toz biberi ve 1 silme yemek kaşığı tuzun büyük bir çoğunluğunu ekleyerek elimizle iyice karıştıralım. ( tuzun geri kalanını hamsiye eklemek için bırakalım. )
- Karıştırdığımız sebzeleri tepsiye düzgünce yerleştirelim.
- Sonrasında hamsileri 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pul biber ve artan tuzu ekleyerek dikkatlice karıştıralım.
- Sebzelerin üstüne hamsileri güzelce yerleştirelim.
- Önceden 210 derece de ısıttığımız fırına tepsiyi yerleştirelim. İlk önce sebzelerin pişmesi için fırın tepsisini olabildiğince alt kısma koyalım. (en altın bir üstü). Yaklaşık 30-35 dakikada alt kısımda pişen hamsiyi, üstünün de hafif kızarması için daha üstlere alalım.
- Üstü biraz kızaran hamsileri fırından alarak tabaklara servis edelim.
Not; Hamsiler fırında pişerken bu süre zarfında yanına ekşili güzel bir salata yapabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder