10 Aralık 2020 Perşembe

Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi

 

Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ince bulgur (Simit)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Bir demet maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 adet sarımsak
  • Tuz, pul biber, karabiber, kimyon isot
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur, salça, baharatlar leğene alınıp yoğurulur.
  2. Maydanoz ince ince doğranır.
  3. Soğan, sarımsak küçük küçük kıyılır.
  4. Köfteye yarım çay bardağı soğuk su dökülüp yoğurulur, fazla suyla yoğurmayın.
  5. Köftenin yeşilliği üzerine dökülür.
  6. Tavaya yağı koyulur ve iyice ısıtılır.
  7. Yanan yağ leğendeki yeşilliğin üzerine gezdirilir.
  8. Daha sonra 5 dakika yoğurup köfte sıkılıp servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder