Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ince bulgur (Simit)
- 2 yemek kaşığı salça
- Bir demet maydanoz
- 2 dal yeşil soğan
- 2 adet sarımsak
- Tuz, pul biber, karabiber, kimyon isot
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Antep Usulü Nar Ekşili Köfte Tarifi Yapılışı
- Bulgur, salça, baharatlar leğene alınıp yoğurulur.
- Maydanoz ince ince doğranır.
- Soğan, sarımsak küçük küçük kıyılır.
- Köfteye yarım çay bardağı soğuk su dökülüp yoğurulur, fazla suyla yoğurmayın.
- Köftenin yeşilliği üzerine dökülür.
- Tavaya yağı koyulur ve iyice ısıtılır.
- Yanan yağ leğendeki yeşilliğin üzerine gezdirilir.
- Daha sonra 5 dakika yoğurup köfte sıkılıp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder