10 Aralık 2020 Perşembe

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç harcı için:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Sosu için:

  • Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Yoğurtlu sos için de:

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için yumurta bir kaba kırılır.
  2. Ardından tuz ve su eklenir un eklenir yoğurulur ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak.
  3. Kıymalı harç için ise 1 tane soğan rendelenir suyu sıkılır kıymaya eklenir tuz karabiber pulbiber eklenip yoğurulur.
  4. Hamurdan bezeler yapılır ve bezeler yufkadan biraz kalın açılır.
  5. Açılan hamur mantı merdanesiyle kesilir kıymalı harç koyulur hamurların 4 köşesi bir araya getirilir. Kaynayan suya mantılar atılır 15-20dk kadar pişirilir.
  6. Küçük bir tavaya tereyağı eritilip salça kavrulur.
  7. Mantılar tabaklara koyulur tereyağlı sos mantının her yerine gelecek şekilde gezdirilir.
  8. Daha sonra ortasına sarmısaklı yoğurt dökülür.
  9. Son olarak yoğurdun üstüne bir tatlı kaşığı tereyağ gezdirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder