6 Aralık 2020 Pazar

Arapaşı Çorbası Tarifi

 

Arapaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • Kurutulmuş acı biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un

Hamuru için ;

  • 5 şu bardağı su
  • 1 şu bardağı un
  • Tuz

Arapaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 bütün tavuğumuzu ve kurutulmuş biberlerimizi tuzumuzu atıp haşlıyoruz.
  2. Bir taraftan da sos tavanıza çorbanın terbiyesini yapıyoruz.
  3. Bunun için tereyağımızı eritip unumuzu katıp kavuruyoruz .
  4. Üzerin e salçamızı koyup az kavurduktan sonra tavuk suyumuzu ekleyip yaptığımız terbiye eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Hamuru için ayrı tencerede 2 bardak soğuk suya unu katıp karıştırıyoruz .
  6. Geri kalan 3 şu bardağı sıcak suyu katıp kaynayana kadar karıştırıp tuzu unutmuyoruz .
  7. Biraz kaynatıp tabi karıştırarak ıslattığımız tepsiye döküp soğuk alana bırakıyoruz .
  8. Tavuk etini de didikleyip ister çorba içine ister yanında nasıl servis etmeyi tercih ederseniz vee afiyet şifa olsun sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder