6 Aralık 2020 Pazar

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi

 

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

İçine;

  • 1 buçuk su bardağı çekilmiş ceviz içi

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Tatlımızın yapımına önce şerbeti ile başlıyoruz.
  2. Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  3. Şeker ve suyu karıştırıp ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca 15 dk boyunca kaynatıyoruz .
  4. En son limonumuzu sıkıyoruz 5 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz .
  5. Soğumaya bırakıyoruz. ( tencereden başka bir kaba alırsanız daha çabuk soğuyacaktır ) hamurumuz için margarin, yumurta, sıvı yağ, ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
  6. Üzerine vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  7. Hamuru 4 bezeye ayıralım. Merdane ile her bezeyi çok ince olmamak kaydıyla açalım
  8. Üzerine ceviz içi döküp rulo saralım. 1 parmak kalınlığında kesip tepsiye alalım.
  9. Tüm hamuru bu şekil yaptıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlımıza dökelim.

Şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz 😍🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder