Cevizli Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta
- 3 kaşık yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
Şerbeti için:
- 3.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
İçine;
- 1 buçuk su bardağı çekilmiş ceviz içi
Cevizli Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı
- Tatlımızın yapımına önce şerbeti ile başlıyoruz.
- Çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Şeker ve suyu karıştırıp ocağa alıyoruz kaynamaya başlayınca 15 dk boyunca kaynatıyoruz .
- En son limonumuzu sıkıyoruz 5 dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz .
- Soğumaya bırakıyoruz. ( tencereden başka bir kaba alırsanız daha çabuk soğuyacaktır ) hamurumuz için margarin, yumurta, sıvı yağ, ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
- Üzerine vanilya kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 4 bezeye ayıralım. Merdane ile her bezeyi çok ince olmamak kaydıyla açalım
- Üzerine ceviz içi döküp rulo saralım. 1 parmak kalınlığında kesip tepsiye alalım.
- Tüm hamuru bu şekil yaptıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlımıza dökelim.
Şerbeti çektikten ve soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz 😍🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder