Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane ayva
- 4 kahve fincanı şeker
- 1,5 bardak vişne suyu veya su
- 1 küçük kase vişne
- Ayva çekirdekleri
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvalar yıkanır kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır.
- Yayvan bir tavaya dizilir her ayvanın üzerine bir fincan şeker dökülür.
- Vişne suyu ve vişnelerde eklenir ayva çekirdekleri de tencereye atılır.
- Ocağın altı açılır kaynamaya başlayınca altı kısılır 1 saat pişirilir.(ben 1 saat 10 dk pişirdim).
- Piştikten sonra servis tabağına alınır üzeri ceviz ile süslenir.
- Arzu ederseniz krem santi veya kaymakta koyulabilir.
👉tencerenin altında kalan vişneyi de bir kahvaltı tabağına alıp kahvaltıda yiyebilirsiniz 😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder