2 Aralık 2020 Çarşamba

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane ayva
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 1,5 bardak vişne suyu veya su
  • 1 küçük kase vişne
  • Ayva çekirdekleri

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvalar yıkanır kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır.
  2. Yayvan bir tavaya dizilir her ayvanın üzerine bir fincan şeker dökülür.
  3. Vişne suyu ve vişnelerde eklenir ayva çekirdekleri de tencereye atılır.
  4. Ocağın altı açılır kaynamaya başlayınca altı kısılır 1 saat pişirilir.(ben 1 saat 10 dk pişirdim).
  5. Piştikten sonra servis tabağına alınır üzeri ceviz ile süslenir.
  6. Arzu ederseniz krem santi veya kaymakta koyulabilir.

👉tencerenin altında kalan vişneyi de bir kahvaltı tabağına alıp kahvaltıda yiyebilirsiniz 😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder