Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet ayva
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 bardak su
- İsteğe göre
- Karanfil
- Çubuk tarçın
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Ortadan kesip içini çıkaralım.
- Çekirdeklerini atmayalım renk vermesi için kullanılacak.
- Yayvan bir tencere ayvaları koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu ekleyelim.
- Ayvaların üzerine 3 er yemek kaşığı şeker ekleyin.
- Karanfil ve tarçını da ekleyip kapağını kapatın pişmeye bırakın.
- 1_1 buçuk saat kontrollü şekilde pişirelim.
- Pişen ayvaları 2-3 saat dinlendikten sonra servis edeceğimiz tabağa alalım üzerine kalan şerbetten ekleyin.
- Daha sonra kaymak ve ceviz ekleyin.Ben sevmediğim için kaymak koymadım.Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder