4 Aralık 2020 Cuma

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak su
  • İsteğe göre
  • Karanfil
  • Çubuk tarçın

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Ortadan kesip içini çıkaralım.
  3. Çekirdeklerini atmayalım renk vermesi için kullanılacak.
  4. Yayvan bir tencere ayvaları koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu ekleyelim.
  5. Ayvaların üzerine 3 er yemek kaşığı şeker ekleyin.
  6. Karanfil ve tarçını da ekleyip kapağını kapatın pişmeye bırakın.
  7. 1_1 buçuk saat  kontrollü şekilde pişirelim.
  8. Pişen ayvaları 2-3 saat dinlendikten sonra servis edeceğimiz tabağa alalım üzerine kalan şerbetten ekleyin.
  9. Daha sonra kaymak ve ceviz ekleyin.Ben sevmediğim için kaymak koymadım.Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder