4 Aralık 2020 Cuma

Elmalı Pasta Tarifi

 

Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
  • Yarım sana yağ (eritilir )
  • Alabildiği kadar un

İç harcı için :

  • 1-2 adet elma
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1, 5 çay bardağı şeker

Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce elmalar soyulup rendelenir bi tencereye alınır üzerine şeker, tarcın ilave edilerek kavrulur.
  2. Soğumaya bırakılır.
  3. Alabildiği kadar un, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sana yag (eritilmiş ) olarak hamur kıvamına gelecek şekilde yoğurulur.
  4. Oklava yardımı ile açılır küçük kare şeklinde kesilir.
  5. İçine kavrulmuş elmalar eklenir hamur ağzı ile kapanır.
  6. Önceden ısıtılmış175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder