Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı kabartma tozu
- Yarım sana yağ (eritilir )
- Alabildiği kadar un
İç harcı için :
- 1-2 adet elma
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1, 5 çay bardağı şeker
Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk önce elmalar soyulup rendelenir bi tencereye alınır üzerine şeker, tarcın ilave edilerek kavrulur.
- Soğumaya bırakılır.
- Alabildiği kadar un, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, sana yag (eritilmiş ) olarak hamur kıvamına gelecek şekilde yoğurulur.
- Oklava yardımı ile açılır küçük kare şeklinde kesilir.
- İçine kavrulmuş elmalar eklenir hamur ağzı ile kapanır.
- Önceden ısıtılmış175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder