2 Aralık 2020 Çarşamba

Baklavalık Hazır Yufkadan (Börek) Tarifi

 

Baklavalık Hazır Yufkadan (Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı ( sarıları üzeri için)

İç harcı için:

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Baklavalık Hazır Yufkadan (Börek) Tarifi Yapılışı

  1. Böreğimizin sosu için bir kapta yoğurt, süt, sıvı yağ ve yumurta akını çırpalım.
  2. Tezgahın üzerine serdiğimiz 2 adet baklavalık yufkanın üzerine sostan gezdirelim ve her yerine gelecek şekilde sürelim.
  3. Daha sonra 2 adet baklavalık yufkamızı birleştirip tekrar sosumuzdan sürelim.
  4. Son olarak 2 adet baklavalık yufkayı yetiştirip sosumuzdan sürelim.
  5. Bu şekilde toplamda 6 adet yufkayı aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  6. Yufkamızın geniş tarafına peynirli iç harcımızdan koyarak rulo şeklinde saralım.
  7. Diğer yufkalarımızı da bu şekilde saralım.
  8. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirdiğimiz yufkalarımızı dilimleyelim.
  9. Kalan sosa yumurta sarısını ekleyerek çırpalım.
  10. Hazırladığımız sosu böreklerin üzerine sürelim .
  11. Ardından susam ve çörek otu serpelim.
  12. Önceden ısıttığımız 180° fırında 35 dk pişirelim.

Böreklerimiz servise hazır afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder