Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 paket kuş üzümü
- 1 paket dolmalık fıstık
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı tereyağı
Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı
- 👩🍳Hamsilerin kılçıkları ayıklanır, temizlenir. Hamsiler tuzlanır ve suyunu süzmesi beklenir.
- Kuş üzümleri suya koyulur.
- Kuru soğan yemeklik doğranır ve iki çorba kaşığı tereyağı ile kavrulur. Soğanlara dolmalık fıstıklar eklenir ve kavrulur.
- Suyu süzülen kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve su ekleyerek pilav pişirilir. Pişen pilava baharatlar eklenip karıştırılır.
- Pişirme kabına hamsiler dizilir. Hamsiler pişirme kabının kenarlarından sarkmalı ki üstünü kapatmak için kullanılabilsin. (görselde mevcut). Pilav hamsilerin üzerine doldurulur. Pilavın üstü hamsi ile kaplanır. Pilavın üstüne parça parça tereyağı koyulur.
- 200 derece fırında hamsiler kızarana kadar pişirilir.
- 🍽️ Servis tabağına ters çevrilerek servis edilir.
- 🍽️ Üzerine maydanoz koyulur.
- 🧐 Daha yoğun hamsi tadı almak içincin pilavın pişme suyuna bir miktar hamsinin süzülen suyundan koyabilirsiniz.Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder