Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 dilim balkabağı(yaklaşık300 gr)
- 1 orta boy havuç
- 1 kapya biber
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kara buğday(greçka)
- 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Damak zevkinize göre karabiber, kırmızı biber, tuz
Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı
- 1 litre suyun içine tüm malzemeler eklenir.
- Orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
- Çatalla kontrol edilir, havuç yumuşamışsa pişmiştir.
- Daha sonra blenderla ezilir. Çorbamız yemeye hazırdır.
- Limon sıkılarak ve biraz baharat eklenerek çorbanın tatlımsı tadı azaltılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder