4 Aralık 2020 Cuma

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim balkabağı(yaklaşık300 gr)
  • 1 orta boy havuç
  • 1 kapya biber
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kara buğday(greçka)
  • 1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Damak zevkinize göre karabiber, kırmızı biber, tuz

Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. 1 litre suyun içine tüm malzemeler eklenir.
  2. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.
  3. Çatalla kontrol edilir, havuç yumuşamışsa pişmiştir.
  4. Daha sonra blenderla ezilir. Çorbamız yemeye hazırdır.
  5. Limon sıkılarak ve biraz baharat eklenerek çorbanın tatlımsı tadı azaltılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder