Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 50 gram kakao
- 2 buçuk su bardağı elenmiş un
Kreması için;
- 2 paket krem şanti
- 1 paket muzlu crem ole
- 2 bardak süt(gerekirse üzerine eklenir, kremsi kıvama gelene kadar)
- 2- 3 adet muz
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır ,beyazı bir çimdik tuz ile traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sarısı şeker ile süzme yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sarısına süt ,sıvı yağ eklenir.
- Un, kabartma tozu ,vanilya ve kakao elenerek konur ve çırpılır.
- Beyazı spatula yardımı ile sarısına azar azar eklenir köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20 dakika açılmadan pişirilir.Daha sonra kontrol ederek pişirilir.
- Krem şanti ve crem ole süt üle çırpılır isteğe göre içerisine 1 çay bardağı damla çikolata konur.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra orta kısmının üzerinden kesilip alınır hazırlanan kremadan sürülür.
- üzerine muz konur kalan krema üzerine dökülür. (istek üzerine kremaya muz doğranıp karıştırılır) üzerinden alınan kek parçaları toz haline getirilir ve üzeri kaplanır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder