4 Aralık 2020 Cuma

Köstebek Pasta Tarifi

 

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram kakao
  • 2 buçuk su bardağı elenmiş un

Kreması için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket muzlu crem ole
  • 2 bardak süt(gerekirse üzerine eklenir, kremsi kıvama gelene kadar)
  • 2- 3 adet muz

Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır ,beyazı bir çimdik tuz ile traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpılır.
  2. Sarısı şeker ile süzme yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır.
  3. Sarısına süt ,sıvı yağ eklenir.
  4. Un, kabartma tozu ,vanilya ve kakao elenerek konur ve çırpılır.
  5. Beyazı spatula yardımı ile sarısına azar azar eklenir köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştırılır.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 20 dakika açılmadan pişirilir.Daha sonra kontrol ederek pişirilir.
  7. Krem şanti ve crem ole süt üle çırpılır isteğe göre içerisine 1 çay bardağı damla çikolata konur.
  8. İlk sıcağı çıktıktan sonra orta kısmının üzerinden kesilip alınır hazırlanan kremadan sürülür.
  9. üzerine muz konur kalan krema üzerine dökülür. (istek üzerine kremaya muz doğranıp karıştırılır) üzerinden alınan kek parçaları toz haline getirilir ve üzeri kaplanır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder