Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (tahminen 4-4, 5 su bardağı)
İç malzemesi
- 3 adet orta boy elma
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç iri dövülmüş ceviz veya fındık
Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Bunun için kabukları soyulup rendelenmiş elmalar, şeker ve tarçın tavaya alınıp suyu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca iri dövülmüş ceviz veya fındık ekleyip karıştırın.
- Hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup yoğurun.
- Ardından azar, azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
- Yoğrulan hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açıp oyuk oluşturun.
- İçine bir miktar elmalı iç malzemeden koyup kapatın.
- Bal kabağı şekli vermek için yorgan ipiyle hamuru sıkmadan etrafını dolayıp bağlayın. (ben bazılarının üzerine elmanın sap kısımlarından batırdım dilerseniz sizde batırabilirsiniz).
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 180°c fırında 25 dk pişirin.
- Pişen ve soğuyan kurabiyedeki ipleri dikkatlice çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder