9 Aralık 2020 Çarşamba

Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (tahminen 4-4, 5 su bardağı)

İç malzemesi

  • 3 adet orta boy elma
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç iri dövülmüş ceviz veya fındık

Bal Kabağı Görünümlü Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç malzemesi hazırlanır. Bunun için kabukları soyulup rendelenmiş elmalar, şeker ve tarçın tavaya alınıp suyu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca iri dövülmüş ceviz veya fındık ekleyip karıştırın.
  2. Hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup yoğurun.
  3. Ardından azar, azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  4. Yoğrulan hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizle açıp oyuk oluşturun.
  5. İçine bir miktar elmalı iç malzemeden koyup kapatın.
  6. Bal kabağı şekli vermek için yorgan ipiyle hamuru sıkmadan etrafını dolayıp bağlayın. (ben bazılarının üzerine elmanın sap kısımlarından batırdım dilerseniz sizde batırabilirsiniz).
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 180°c fırında 25 dk pişirin.
  8. Pişen ve soğuyan kurabiyedeki ipleri dikkatlice çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder