9 Aralık 2020 Çarşamba

Ispanaklı Kek Tarifi

 

Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 10-15 ıspanak yaprağı (sapları hariç)
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Krem şanti
  • Çikolata sosu

Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Ispanak püresi için ilk olarak ıspanak yapraklarını rondoya alınır, üzerine sıvı yağ eklenir ve püre haline getirilir.
  2. Ayrı bir çırpma kabında yumurtalar ve şeker beyaz köpük köpük olana kadar güzelce çırpılır.
  3. Süt ve püre halindeki ıspanak da ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
  4. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek çırpılır.
  5. Hazırlanan kek harcı kalıba konulur ve 180 derecede kontrollu olarak pişirilir.
  6. Pişen kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.
  7. Tamamen soğuyan keki dilediğimiz boyutta keserek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder