3 Aralık 2020 Perşembe

Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi

 

Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 dilim bal kabağı
  • 2 adet olgun trabzon hurması
  • 1 çay bardağı tatlı lor
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı öğütülmüş dut kurusu

Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi Yapılışı

  1. Bal kabağı çok az suyla pişirilip soğuyunca hurma ve lor ile blenderle iyice karıştırılır.
  2. Öğütülmüş dut kurusu eklenir.
  3. Tadına bakılıp az miktar bal eklenebilir.
  4. Bu arada badem öğütülüp ceviz elle parçalanır.
  5. Ceviz ve badem kupların dibine konup karışım üstüne konulur.
  6. Üstüne arzuya göre hindistan cevizi ve tarçın dökülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder