Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 dilim bal kabağı
- 2 adet olgun trabzon hurması
- 1 çay bardağı tatlı lor
- 1 çay bardağı badem
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı öğütülmüş dut kurusu
Bal Kabaklı Trabzon Hurmalı Kup Tarifi Yapılışı
- Bal kabağı çok az suyla pişirilip soğuyunca hurma ve lor ile blenderle iyice karıştırılır.
- Öğütülmüş dut kurusu eklenir.
- Tadına bakılıp az miktar bal eklenebilir.
- Bu arada badem öğütülüp ceviz elle parçalanır.
- Ceviz ve badem kupların dibine konup karışım üstüne konulur.
- Üstüne arzuya göre hindistan cevizi ve tarçın dökülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder