4 Aralık 2020 Cuma

Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 dilim soyulmuş kabak 3 kiloya yakın
  • 2 su bardağı şeker

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Geceden kabakları doğrayalım.
  2. Bi tencereye koyalım üzerine şekeri ekleyelim tezgahın üzerinde sabaha kadar beklesin sulansın.
  3. Sabah ağzı kapalı bi şekilde orta atese koyalım kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını açalım.
  4. 20 dk öyle pişsin sonra yumuşaklığına göre altını kapatabilirsiniz. Şekerini isteğinize göre biraz fazla koyabilirsin bu ölçüde tam kıvamında oluyor.Not: kabağı pişirirken üzerine su eklemiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder