Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kadar dondurulmuş barbunya
- 1 tane havuç
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Damak zevkinize göre tuz
- 1 küçük çay bardağına yakın sıvı yağ
- Üzeri için kıyılmış maydanoz
- Yeteri kadar Sıcak su
Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
- Öncelikle fasulyemizi tencereye alıp üzerini çıkana kadar su koyup 10 dakika kadar haşlıyoruz .
- Barbunyanın kara suyunun ve köpüğünün çıkması için haşlamadan pişirmeyin .
- Daha sonra haşlayıp süzdürüyoruz barbunyalarımızı .
- Ayrı bir tencerede sıvı yağımızı ilave edip yemeklik doğradığımız soğanı kavurmaya başlıyoruz.
- Daha sonra yarım ay şeklinde incecik doğradığımız havucu ilave edip bir sürede onunla kavuruyoruz.
- Salçamızı ve şekerimizi ilave edip bir tur karıştırıyoruz.
- En son barbunyamızı ve tuzunu atıp karıştırıyoruz .
- Daha sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra üzerine incecik kıyılmış maydanozla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun🤗🌹
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder