10 Aralık 2020 Perşembe

Barbunya Pilaki Tarifi

 

Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadar dondurulmuş barbunya
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Damak zevkinize göre tuz
  • 1 küçük çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Üzeri için kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar Sıcak su

Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fasulyemizi tencereye alıp üzerini çıkana kadar su koyup 10 dakika kadar haşlıyoruz .
  2. Barbunyanın kara suyunun ve köpüğünün çıkması için haşlamadan pişirmeyin .
  3. Daha sonra haşlayıp süzdürüyoruz barbunyalarımızı .
  4. Ayrı bir tencerede sıvı yağımızı ilave edip yemeklik doğradığımız soğanı kavurmaya başlıyoruz.
  5. Daha sonra yarım ay şeklinde incecik doğradığımız havucu ilave edip bir sürede onunla kavuruyoruz.
  6. Salçamızı ve şekerimizi ilave edip bir tur karıştırıyoruz.
  7. En son barbunyamızı ve tuzunu atıp karıştırıyoruz  .
  8. Daha sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişmeye bırakıyoruz.
  9. Piştikten sonra üzerine incecik kıyılmış maydanozla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun🤗🌹
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder